22:09 15 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
305 0 0

Evenimentul de pe Aeroportul Internațional Chișinău este rezultatul unei activități serioase de coordonare a eforturilor și, totodată, un exemplu de cooperare internațională reală în lupta cu pandemia de coronavirus.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Un avion al Forțelor Aerospațiale din Rusia, care a aterizat la Chișinău cu puțin timp înainte de miezul nopții, a adus în Republica Moldova produse medicale din China, care vor fi folosite în procesul de gestionare a crizei COVID-19. 

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая
© Photo : Miroslav Rotari.
Un avion al Forțelor Aerospațiale din Rusia a adus în Moldova produse medicale din China

Nava a fost oferită gratuit de Federația Rusă pentru a transporta încărcătura în țara noastră. Nu este pentru prima oară când Moscova le întinde o mână de ajutor partenerilor de la Chișinău. Vineri a fost semnat acordul cu privire la acordarea unei tranșe de credit de 200 de milioane de euro pentru acoperirea deficitului bugetar majorat, dar și pentru realizarea unor proiecte de infrastructură. Anterior, Rusia ne-a expediat o partidă de 10 mii de teste pentru diagnosticarea coronavirusului, extrem de necesare în această perioadă.

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая
© Photo : Miroslav Rotari.
La ceremonia de primire a lotului au participat ambasadorii Rusiei și Chinei în Moldova

La ceremonie au participat șeful statului, ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, șeful misiunii diplomatice a Chinei în țara noastră și alți oficiali. 

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая
© Photo : Miroslav Rotari.
Un lot impunător de produse medicale din China a fost adus în Moldova cu un avion oferit gratuit de Federația Rusă

O parte a lotului cu o greutate de peste 50 de tone a fost procurată de autorități, iar alta cu suportul mai multor companii autohtone, al persoanelor fizice și juridice din țară și de peste hotare, precum și al unor organizații internaționale. 

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая
© Photo : Miroslav Rotari.
Încărcătura include teste de depistare a COVID-19, respiratoare, mănuși medicale, ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu etc.

”Încărcătura include peste 80 de mii de teste de depistare a COVID-19, peste 80 de mii de kituri de extracție, peste 280 de mii de respiratoare, peste 600 de mii de perechi de mănuși medicale, 50 de mii tuburi de prelevare, mii de ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție”, susține șeful statului. 

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая
© Photo : Miroslav Rotari.
Mai mulți oficiali au participat la ceremonia de primire a lotului
”Am adus sincere mulțumiri partenerilor ruși și personal președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru oferirea gratuită a avionului AN-124 “Ruslan” al Forțelor Ruse Aerospațiale, una dintre cele mai mari aeronave din lume, care a transportat această marfă atât de necesară Republicii Moldova, precum și autorităților chineze care ne-au oferit asistență în achiziționarea produselor medicale și au venit cu propriile donații”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Președintele le-a mulțumit și tuturor agenților economici, organizațiilor internaționale, persoanelor fizice care au contribuit la completarea acestui lot. Șeful statului susține că produsele medicale vor ajunge la spitale, inspectoratele de poliție, primării și alte instituții. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Rusia nu-i va refuza nimănui ajutorul în combaterea COVID-19
Tagurile:
china, medicale, produse, Rusia, avion


Știrile Zilei