10:11 06 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1284)
893 0 0

Problema cea mai mare este vârsta înaintată – Înalt Preasfințitul are 90 de ani  -  fiind decanul de vârstă al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik, Dragoș Dumitriu. O veste cutremură lumea ortodoxă: chiar în a doua zi de Paști, una dintre cele mai importante figuri ale Bisericii Ortodoxe Române, Înalt preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Veștile în privința stării sale nu sunt liniștitoare. ÎPS Pimen ar avea simptomele unei pneumonii medii - severe.

La RTV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, ministrul Tătaru a anunțat că Pimen ”Va fi adus la București împreună cu un tânăr, care are și el o formă avansată a bolii”.

Raed Arafat a anunțat la Antena 3 că starea ÎPS Pimen nu ar fi gravă acum, dar că ar avea simptome.

”Am fost solicitați să-l aducem la București, probabil cu încă un pacient de acolo - acum se ia decizia să sprijinim Suceava, să poată fi eliberat încă un pat de terapie intensivă”, a spus Arafat, care a precizat că s-a pus la dispoziție un elicopter de la Iași, ”de la MAI, cu o echipă SMURD, care o să-l preia și o să-l aducă la Matei Balș”.

Și Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunțat că Arhiepiscopul are simptomatologie specifică virusului.

„Acum se face analiza, este la UPU, se coroborează toate datele şi se va lua o decizie - sunt semne clinice că ar fi vorba despre o infecţie cu COVID, simptomatologia pledează pentru infecţie COVID”, a spus Oprea.

Problema cea mai mare este vârsta înaintată – Înalt preasfințitul Pimen are 90 de ani  -  fiind decanul de vârstă al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

ÎPS Pimen și-a dedicat întreaga viață creșterii episcopiei Bucovinei, cea mai bogată în biserici istorice. Prelatul a făcut nenumărate demersuri pentru redobândirea averilor mânăstirilor, pentru dezvoltarea acestei episcopii.

Ne rugăm pentru sănătatea sa – și credem că este o încercare pe care o va trece prin marea și pilduitoarea sa credință în Dumnezeu!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1284)
Tagurile:
coronavirus, depistat, Ortodox, Episcop

Știrile Zilei