11:27 24 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.47
  • USD17.19
  • RUB0.23
  • RON4.20
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
69 0 0

Ajutorul umanitar oferit de China Republicii Moldova este distribuit deja în spitalele din țară. Despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19.

CHIȘINĂU, 22 apr. – Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat că ajutorul umanitar destinat luptei cu coronavirusul, oferit de China Republicii Moldova, a început deja să fie distribuit în spitalele din țară.

"Eu voi încerca pe parcursul săptămânii viitoare, și nu doar, să fiu în raioanele țării și să merg în spitale, așa cum am mai făcut-o anterior ", a declarat președintele Igor Dodon. 

Duminică seara, la Chișinău a ajuns un avion cargo AN-124 „Ruslan”. Aeronava de tip cargo a fost pusă la dispoziție de Rusia gratuit, pentru transportarea în Moldova din China a peste 50 de tone de produse medicale pentru lupta împotriva coronavirusului. 

O parte a lotului a fost procurată de autorități, iar alta - cu suportul mai multor companii autohtone, al persoanelor fizice și juridice din țară și de peste hotare, precum și al unor organizații internaționale. 

Încărcătura a inclus peste 80 de mii de teste de depistare a COVID-19, peste 80 de mii de kituri de extracție, aproximativ 280 de mii de respiratoare, 600 de mii de perechi de mănuși medicinale, 50 de mii tuburi de prelevare, mii de ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

O navă a Forțelor Aerospațiale din Rusia a adus în Moldova ajutor umanitar din China
O mână de ajutor pentru sistemul medical: Studenții implicați în lupta cu COVID-19
Tagurile:
spitale, ajutor, COVID-19

Știrile Zilei