10:39 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
218 0 0

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a anunța când vor putea fi înscriși copii în clasa întâi și care va fi procedura.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a făcut unele precizări cu privire la modalitatea de însciere a copiilor în clasa întâi. Acest lucru va fi posibil în conformitate cu prevederile codului Educației. Procesul va fi împărțit în două etape.

"Toți copiii se înmatriculează în clasa I-a în conformitate cu prevederile Codului Educației. Prima etapă: 21 mai - 19 iunie; a doua etapă: 22 iunie - 31 iulie. Înscrierea se va face online, cât și direct la sediul instituției. Nu va fi obligatoriu certificatul medical, dar părinții vor semna o declarație pe propria răspundere, certificatul fiind adus ulterior", a precizat ministrul Educației. 

Igor Șarov s-a referit și la posibilitatea redeschiderii grădiniţelor. O decizie în acest sens va fi luată în comun cu autorităţile publice locale.

Tot astăzi, ministrul Educaţiei a anunţat încheierea anului de învăţământ 2019-2020. Igor Şarov a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că va semna astăzi ordinul de finalizare a anului şcolar 2019-2020. Toate şcolile din Republica Moldova au fost închise în data de 12 martie din cauza amplificării epidemiei de COVID-19. Elevii învață în regim online, de acasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Elevii, scutiți de susținerea tezelor: Mediile vor fi încheiate cu minimum două note
Tagurile:
minister, clasa I, copii


Știrile Zilei