22:56 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
105 0 0

Igor Dodon i-a oferit distincția Ordinul Republicii veteranului din localitatea Cricova, colonelului Fiodor Jolnerovici.

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. De Ziua Victoriei, președintele țării, Igor Dodon, i-a acordat distincția supremă a țării noastre - Ordinul Republicii - veteranului Fiodor Jolnerovici. Șeful statului l-a felicitat cu ocazia Zilei Victoriei, dorindu-i multă sănătate și pace.

”L-am vizitat pe veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, colonelul Fiodor Jolnerovici, din satul Cricova. El are 96 de ani și a participat la luptele pentru eliberarea Rusiei și a Țărilor Baltice, decorat cu Ordinul „Steaua Roșie”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook. 

Anterior, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a felicitat și pe veteranu Marelui Război pentru Apărarea Patriei Serghei Cușnir, care a împlinit în acest an vârsta de 95 de ani. În semn de înaltă apreciere a contribuției sale în Marea Victorie, i-a fost înmânată cea mai înaltă distincție în stat – Ordinul Republicii. 

Serghei Cușnil a fost înrolat în Armata Roșie în anul 1943. După război a lucrat în sovhoz, în organizațiile de partid și în cadrul oficiului poștal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vladimir Putin salută parada Regimentului Prezidențial de Ziua Victoriei
Tagurile:
Ordinul Republicii, decorat, Igor Dodon


Știrile Zilei