23:34 02 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (741)
229 0 0

O serie de simptome ale infecției COVID-19 fac necesară internarea în spital. Monotorizarea continuă de către medici fac posibilă salvarea pacientului atunci când starea acestuia se agravează.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Persoanele infectate cu noul coronavirus ar trebui să ceară ajutorul medicului dacă li se accentuează dificultățile de respirație și de sufocare. Acest lucru l-a afirmat medicul otolaringolog rus de categorie superioară Vladimir Zaițev, citat de presa de la Moscova.

„Dacă aveți simptome de respirație problematică, sufocare, este sigur sută la sută că aveți nevoie de supravegherea medicului și de monitorizare în cadrul secției de spital”, a spus medicul.

Specialistul a spus că, într-o asemenea situație, medicii monitorizează constant starea pacientului. Și dacă se înregistrează o deteriorare a ei, pot imediat să-l intubeze pe pacient, cu utilizarea unui ventilator pentru plămâni.

La 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat drept pandemie  infecția cu coronavirusul COVID-19.

Potrivit Universității John Hopkins din SUA, în ziua de 11 mai, numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în laborator depășise 4,1 milioane. La nivel mondial, până acum, peste 1,4 milioane de oameni s-au tratat de această infecție și aproape 283 de mii au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (741)

Tematic

COVID-19: Rusia a venit în ajutorul Moldovei în cel mai dificil moment
Tagurile:
COVID-19


Știrile Zilei