22:34 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
165 0 0

Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că Piața Centrală nu va fi închisă, așa cum speculează unii, care au scos intenționat, pe timp de pandemie, oamenii la protest, dar va fi modernizată. Edilul-șef le-a prezentat astăzi jurnaliștilor planul de renovare.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a mers astăzi la Piața Centrală pentru a arăta condițiile dezastruase și a anunțat că întreprinderea nu va fi închisă, așa cum se speculează, dar va fi modernizată. Edilul-șef a anunțat că din totalul teritoriului de 5,5 hectare, pe care este amplasată piața, 2 hectare sunt în mâini private, din cauza administrației proaste a conducerii anteriore a Primăriei.

Primarul Ion Ceban a prezentat un concept de modernizare a Pieței Centrale din Capitală
Primarul Ion Ceban a prezentat un concept de modernizare a Pieței Centrale din Capitală

Ion Ceban i-a asigurat pe cei 5 mii de oameni care muncesc la Piața Centrală că nu vor rămâne fără lucru, însă decizia de a redeschide piața, în condiții de pandemie, o poate lua doar Comisia Situații Excepțională la nivel național, și nu municipalitatea. 

"Noi venim cu un concept de modernizare, cu propuneri noi pentru oameni, iar aceste schimbări nu-i vor afecta, dar din contra. Scopul nostru este să modernizaăm Piața Centrală, care reprezintă un punct comercial important pentru întreaga țară și este amplasat chiar în centrul Capitalei", a scris primarul pe pagina sa de Facebook. 

Ion Ceban mai spune că zilnic Piața Centrală este vizitată de circa 30 de mii de persoane, iar starea tehnică actuală a gheretelor și locurilor comerciale, dar și de condițiile sanitaro-igienice precare, pot deveni un focar de infecții.

"Ne dorim o piață modernă, amenajată, igienizată, în care să nu existe loc pentru corupție și monopol. Concept de modernizare a Pieței Centrale este plasat pe site-ul primăriei Chișinău și este propus pentru discuții publice. Ulterior, documentul va fi înaintat spre dezbatere și aprobare Consiliului Municipal Chișinău", a mai spus Ion Ceban.

Lucrările de amenajare și modernizare a Pieței Centrale vor fi efectuate treptat, pe sectoare și vor dura aproximativ 3 ani, iar în această perioadă Ion Ceban promite că piața nu va fi închisă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Piața Centrală din Chișinău: Care va fi soarta acesteia după pandemie
Cât timp va mai rămâne închisă Piața Centrală din Chișinău
Tagurile:
Ion Ceban, Piața centrală


Știrile Zilei