23:40 02 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
144 0 0

Guvernului a fost aprobat proiectul de lege care prevede absolvirea ciclului liceal și gimnazial de către elevi fără susținerea examenelor de bacalaureat în anul acesta. Decizia finală însă urmează să o ia Parlamentul.

Examen
© Sputnik / Виталий Аньков
CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat că în ședința de astăzi a Guvernului a fost aprobat proiectul de lege care prevede absolvirea ciclului liceal și gimnazial de către elevi fără susținerea examenelor de bacalaureat în anul acesta. Propunerea a venit din partea Ministerului Educației  cu scopul de a proteja elevii de Coronavirus.

Chicu a spus că copiii vor primi diplome de bacalaureat care vor fi recunoscute și le va permite să meargă la studii la alte instituții, dar notele de bacalaureat vor fi calculate din media ultimilor trei ani de studii.

Amintim că propunerea de anulare pentru anul acesta a examenelor de bacalaureat a venit de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Informația a fost făcută publică de ministrul Educației, Igor Șarov. Acesta a spus că decizia finală urmează să fie luată de Parlamentul Republicii Moldova. Mai mult, el a îndemnat clasa politică să se abțină de la dispute și să ia o decizie comună în interesul copiilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
anulat, examene, Bacalaureat


Știrile Zilei