01:37 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
279 0 0

Într-un comunicat de presă, Serviciul de Informații și Securitate le solicită cetățenilor să informeze această instituție cu privire la activitatea unor administratori anonimi de surse on-line care distribuie știri false cu privire la evoluția COVID-19.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. "În vederea diminuării impactului știrilor false cu privire la evoluția COVID-19, Vă îndemnăm în cazul identificării acestora precum și a conturilor false utilizate pe rețelele de socializare utilizate în distribuirea intensă a dezinformărilor, să transmiteți informația în adresa Serviciului de Informații și Securitate, la adresa de e-mail: press@sis.md, precum și să raportați publicațiile și conturile administratorilor rețelei de socializare utilizate", scriu angajații SIS în comunicatl de presă.

În același timp, SIS stabilește și câteva măsuri pe care artrebuie să le ia consumatorii de informații înainte de a distribui o știre pe rețelele de socializare pentru a se asigura că aceasta nu este una falsă.

Ei mai amintesc că unele știri false cu privire la evoluția COVID-19 au dus la blocarea unor resurse anonime pe internet.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
COVID-19, știri false, SIS


Știrile Zilei