00:21 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
418 0 0

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre înregistrarea unor noi decese cauzate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Încă cinci decese provocate de noul tip de coronavirus au fost anunțate în această dimineață. Astfel, potrivit informațiilor prezentate de ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, numărul total de decese a ajuns la 190 de persoane.

Victimele sunt o femeie și patru bărbați, cel mai tânăr dintre ei avea doar 38 de ani și era din municipiul Bălți. A fost internat în stare gravă pe data de 12 mai, cu diagnoza pneumonie, la Institutul de Medicină Urgentă.

Un alt bărbat, de 79 de ani, din municipiul Chișinău s-a stins la Spitalul clinic municipal “Arhanghel Mihail”. Acesta a fost transferat de la Centrul COVID-19 în data de cinci mai. Era bolnav de cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, encefalopatie discirculatorie mixta, demență senilă.

Femeia răpusă de noul coronavirus avea 55 de ani și era din raionul Ocnița. A fost internată în stare gravă la Institutul Oncologic, la data de cinci mai. Comorbidități: proces oncologic hematologic avansat cu asocierea infecției COVID-19.

Tot la 55 de ani a decedat și un bărbat din raionul Soroca. Acesta a fost internat pe 1 mai la Spitalul Clinic Republican. Suferea de hipertensiune arterială, insuficiență hepatică cu predominarea sindromului citolitic, colestatic, obezitate morbidă.

Cel de-a cincea victimă confirmată în această dimineață este un bărbat de 52 de ani din Slobozia. Și acesta avea alte comorbidități precum, diabet zaharat, cancer pulmonar, efecte post-tuberculoză.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 5 406 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 703 sunt din Transnistria.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Constatarea premierului Chicu: A scăzut disciplina respectării măsurilor anti-COVID-19
Tagurile:
COVID-19, Decese, cauza decesului


Știrile Zilei