00:00 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
108 0 0

Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, cetățenii Republicii Moldova au primit urări de sănătate, prosperare și speranțe împlinite.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. De ziua Internațională a Familiei, marcată anual în data de 15 mai, conducerea de vârf a Republicii Moldova a transmis mesaje de felicitare pentru cetățenii țării. În mesajul său, președintele Igor Dodon spune că este mândru de faptul că țara noastră are „familii exemplare, cinstite și muncitoare, care cresc și educă oameni integri, cetățeni responsabili, personalități care duc faima țării în întreaga lume”.

Igor Dodon mai afirmă că suntem datori să transmitem generațiilor viitoare modelul familiei tradiționale. Totodată, șeful statului spune că își dorește ca fiecare familie din Republica Moldova să trăiască în pace și bunăstare, să privească încrezător spre viitor.

„Pentru mine, în calitate de președinte, este important ca fiece familie să trăiască în pace și bunăstare, să privească încrezător spre viitor, întrucât o familie trainică și unită constituie garanția dezvoltării stabile a societății. Voi continua să promovez și să susțin programele sociale care au ca obiectiv major protejarea și susținerea instituției familiei”, este menționat în mesajul președintelui Dodon.

Și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi le-a transmis un mesaj cetățenilor și i-a îndemnat să aibă grijă de familie, pentru că fiecare familie este unică și frumoasă. Greceanîi spune că „Moldova este familia noastră comună”.

De asemenea, spicherul menționează că actualul Parlament are ca scop protecția socială a cetățenilor, aceasta fiind prioritate de bază a activității sale.

„Interesele cetățenilor sunt primordiale pentru noi și pentru că un stat puternic este constituit din familii fericite. Nu în zădar, cele mai multe legi adoptate de actualul legislativ sunt din domeniile protecției sociale, sănătății și familiei, educației și culturii, drepturilor omului”, este precizat în mesajul de felicitare a președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei.

Greceanîi a mai menționat că cele 60 de zile cât în Republica Moldova a fost instituită perioada stării de urgență ne-au  oferit șansa de a fi mai mult timp alături de familie, de a completa deficitul de atenție părintească de care suferă copiii moderni, de a revedea și a aprecia valorile familiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Donații pentru familiile nevoiașe - Campania anunțată de Primăria Capitalei
Tagurile:
Zinaida Greceanîi, Igor Dodon, mesaj de felicitare, Ziua Internațională a Familiei


Știrile Zilei