22:29 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
32330

Câteva sute de persoane protestează în Piața Marii Adunări Naționale, la apelul public făcut de un grup de veterani.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Protestul din Piața Marii Adunări Naționale, organizat de un grup de veterani, nu a fost autorizat de Primăria Chișinău. Informația a fost confirmată de Sputnik Moldova de viceprimarul Ilie Ceban.

„La Primăria Chișinău nu a fost depusă nici o notificare privind organizarea protestului. Deci, autoritatea publică locală nu a autorizat această manifestație”, a declarat pentru Sputnik Moldova viceprimarul Ilie Ceban.

Totodată, Primăria municipiului Chișinău precizează că nu își exprimă intenția de a limita sub nici o formă libertatea de exprimare și dreptul la întrunire, dar vine cu recomandarea de a utiliza metode alternative de a comunica publicului propriile idei, urmând exemplul altor ONG-uri și grupuri din străinătate.

Potrivit Legii Parlamentului cu privire la întruniri,  orice persoană care intenţionează să desfăşoare o întrunire, notifică în scris, printr-o declaraţie prealabilă, autoritatea administraţiei publice locale din unitatea administrativ-teritorială respectivă cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării întrunirii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Protest în centrul Capitalei pe timp de pandemie: Reacția autorităților
Tagurile:
protest neautorizat, Autorizație, Protest


Știrile Zilei