20:35 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
148 0 0

Pentru doi polițiști viața de acum încolo nu va mai fi la fel ca înainte. Aceștia au ajuns pe mâna ofițerilor CNA.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Doi inspectori de patrulare riscă între 5 și 10 ani de închisoare.

Cei doi au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție și ai Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, într-un dosar de corupere pasivă.

Totul s-a întâmplat după ce un șofer a fost oprit în trafic de către agenții de patrulare, care ar fi pretins și primit de la conducătorul auto 200 de euro. În schimbul banilor, oamenii legii i-ar fi promis că vor închide ochii la o abatere comisă. Astfel, șoferului nu i-a fost întocmi proces-verbal contravențional și nu i-a fost ridicat mijlocul de transport pentru a fi transportat la parcarea specială.

Serviciul de presă al CNA informează că în acest caz a fost iniţiat un dosar penal pentru corupere pasivă, iar dacă vor fi găsiți vinovați polițiștii riscă de la 5 la 10 ani de închisoare și amendă de până la 400 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Suspecții sunt reţinuți pentru 72 de ore. Precizăm că, de la începutul anului, șapte poliţişti au ajuns în vizorul CNA, fiind suspectaţi de comiterea diferitor fapte de corupţie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Video: Iată cum unii polițiști numără banii primiți în calitate de mită
CNA, pe capul pădurarilor: Iată ce mită enormă ar pune aceștia în buzunar
Tagurile:
agent, Ofițeri, ofițerii CNA


Știrile Zilei