00:43 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
170 0 0

Șeful Inspectoratului Național de Securitate Publică a vorbit despre cursele ilegale care se desfășoară în mare parte în municipiul Chișinău și suburbii. Iată ce măsuri vor fi luate.

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Un pachet de măsuri legislative privind înăsprirea pedepselor pentru contravențiile din domeniul circulației rutiere, în special pentru depășirea limitei de viteză și starea de ebrietate la volan, va fi înaintat spre examinare de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Anunțul a fost făcut de șeful-adjunct Inspectoratului General de Poliție, Sergiu Paiu în cadrul unui briefing de presă.

Decizia vine după ce în noaptea de 16 spre 17 mai, într-o astfel de cursă s-a angajat un șofer de 27 de ani, care avea ca pasager o tânără de 23 de ani, iar din cauza nerespectării regulilor a provocat un accident în lanț soldat cu două decese și mai mulți răniți. 

„Este regretabil că la o zi de la tragicul accident, noaptea trecută, pe rețelele de socializare au apărut imagini video de la o altă astfel de cursă ilegală cu participarea unor șoferi iresponsabili. Acest caz a fost înregistrat, urmează să fie investigat, iar persoanele - trase la răspundere”, a precizat șeful Inspectoratului Național de Securitate Publică. 

Paiu mai spune că au fost dispuse verificări de serviciu și dacă se va dovedi că angajații Poliției tolerează aceste acțiuni ilegale, nu intervin sau nu acționează conform atribuțiilor de serviciu, vor fi sancționați până la eliberarea din funcții, cu remiterea materialelor acumulate la adresa Procuraturii Generale. 

Potrivit informațiilor prezentate de șeful INSP, pe parcursul primelor patru luni ale anului curent au fost înregistrate 498 de accidente în traficul rutier, în urma cărora 69 de persoane au decedat, iar alte 555 s-au ales cu diverse traumatisme.

Chiar și așa, Paiu spune că numărul accidentelor, în comparație cu aceași perioadă a anului trecut, este în descreștere cu 29,6%, respectiv, cu aproape 35% a scăzut numărul persoanelor traumatizate. În același timp, cu 6,15% a crescut numărul deceselor cauzate de accidentele rutiere. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Igor Dodon: În regim de urgență să fie identificat vinovatul accidentului de aseară
Tagurile:
viteză excesivă, Limită de viteză, curse ilegale


Știrile Zilei