23:18 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (741)
17010

Soldații încorporați în Armata Națională în aprilie 2019, pentru serviciul militar în termen de 12 luni, pleacă pe la casele lor. Din cauza stării de urgență, aflarea lor în unitățile militare a durat mai mult de un an.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Soldații încorporați în Armata Națională în aprilie 2019, pentru serviciul militar în termen de 12 luni, au fost trecuți în rezervă abia luni, 18 mai, iar acum pleacă spre localitățile lor de baștină, informează Ministerul Apărării (MA).

Tinerii ar fi trebuit să părăsească unitățile în aprilie, dar aflarea lor în acestea a fost prelungită din cauza stării excepționale instituite ca urmare a pericolului de răspândire a COVID-19.

Ostașii s-au aflat mai mult de un an în unitățile militare în baza unui decret al președintelui Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate, din 24 martie.

În perioada stării de urgență, tinerii au continuat instruirea în conformitate cu programul stabilit și au respectat toate regulile de protecție împotriva noului coronavirus, potrivit colonelului Leonid Danilov, şef al Centrului de gestionare a resurselor de mobilizare și a efectivului Armatei Naționale.

În octombrie 2019 - ianuarie 2020, în Armata Națională au fost înrolați 1.227 de recruți.

Printr-o hotărâre adoptată pe 13 mai, Guvernul a dispus încorporarea, în aprilie - iulie 2020,  în cadrul următoarei campanii, a până la 1.210 de recruţi pentru serviciul militar în termen.

În serviciul militar cu termen redus vor fi încorporați până la 10 recruţi.

Durata serviciului militar cu termen redus este de 3 luni, pentru acesta fiind înrolați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (741)

Tematic

Lucrul excepțional pe care-l face Spitalul Militar din Chișinău în lupta cu COVID-19
Guvernul a decis câți tineri vor fi înrolați în Armată până în luna iulie
Tagurile:
COVID-19, Armata


Știrile Zilei