23:08 02 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.47
  • USD17.53
  • RUB0.25
  • RON4.02
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
186 0 0

Începând cu data de 20 mai țigările metolate și cu capsulă nu se vor mai comercializa în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Țigările metolate și cele cu capsulă vor dispărea complet de pe piața din Republica Moldova. Cel puțin asta prevede Directiva Europeană a Tutunului care se regăsește și în legislația țării noastre. 

Astfel, din data de 20 mai nu se va mai permite vânzarea țigărilor mentolate. Nu vor putea fi cumpărate aceste produse nici în magazinele duty-free. Interdicția va fi aplicată în toate țările din Europa, inclusiv în Marea Britanie. Țigările cu aromă de mentol vor fi accesibile doar în Ucraina. 

Prima țară în care au fost interzise aceste țigări a fost Brazilia. Ulterior, în Canada a fost impusă interdicția la nivel național în anul 2017. Interdicția de comercializare a țigărilor mentolate este o inițiativă a Uniunii Europene și are scopul de a descuraja fumatul în rândul tinerilor.

Experții susțin că tinerii sunt mult mai atrași să încerce pentru prima dată să fumeze anume țigări cu adaosuri gustative, pentru că fumul se inhalează mai ușor, iar aromele reduc din duritatea gustului și mirosului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Incredibil: Ce scuze au prezentat proprietarii gheretelor în care se vindeau țigări ilegal
Tagurile:
Moldova, țigări


Știrile Zilei