05:55 07 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
153 0 0

Angajații din domeniul HoReCa protestează în fața Guvernului. Aceștia sunt nemulțumiți că nu-și pot relua activitatea, iar din acest motiv nu mai pot să achite salariile și creditele.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Mai mulți angajați din domeniul HoReCa și de la Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” protestează în fața Guvernului. Aceștia cer autorităților să li se permită să lucreze. 

Protest în condiții de pandemie
© Sputnik / Evghenii Panasenco

Acțiunea celor de la HoReCa are loc în contextul în care din cauza situații epidemiologice din țară toate localurile și piețele din Capitală rămân închise pentru clienți. 

Antreprenorii se plâng că își doresc să muncească pentru că nu mai pot plăti salariile și creditele. Autoritățile au anunțat anterior că antreprenorii din acest sector ar putea să-și reia activitate începând cu data de 1 iunie. 

Ion Chicu a precizat anterior că acest lucru se va întâmpla dacă evoluția situației epidemiologice se va menține in parametrii actuali. Totodată, el a menționat, fiind citat de Direcția Comunicare și Protocol a Guvernului Republicii Moldova, că companiile din domeniul HoReCa vor beneficia de instrumentul de subvenționare a dobânzilor pentru credite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Companiile din domeniul HoReCa și-ar putea relua activitatea din 1 iunie
Tagurile:
Guvern, protest, Angajaţi


Știrile Zilei