19:07 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
132 0 0

Un ucrainean s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să treacă ilegal frontiera Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Un cetățean al Ucraine s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei cu Moldova. Acesta a ignorat regulilor de intrare în țara noastră, instituite în perioada pandemică. El a încercat să intre pe teritoriul ţării noastre prin ocolirea punctului de trecere a frontierei Tudora-Starokazacie. Cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 19 mai 2020.

În jurul orei 04:35, cu ajutorul sistemului de termoviziune, patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora-1 a observat o persoană care se îndrepta din Ucraina spre Republica Moldova. Imediat a fost solicitat grupul de intervenţie pentru excluderea unei posibile evadări a persoanei suspecte. În scurt timp și ca urmare a unei ambuscade, în apropierea punctului de trecere Tudora–Starokazacie a fost reţinut un tânăr care s-a legitimat cu paşaport eliberat de autorităţile Ucrainei.

Cu privire la ilegalitatea comisă, ucraineanul de 27 de ani a declarat că revenea din Cehia, iar pentru că nu întrunea condiţiile de intrare în Republica Moldova a decis să treacă clandestin hotarul. Întrebat de ce nu s-a documentat despre opţiunile de intrare în mod legal, acesta a refuzat să ofere declaraţii.

În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST desfășoară un șir de măsuri de investigații speciale și urmărire penală în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanei respective. După întocmirea procesului verbal de constatare a infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, tânărul ucrainean va fi transmis autorităților din Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Tudora-Starokazacie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Poliția de Frontieră: Mii de moldoveni se întorc zilnic acasă
Tagurile:
vamă, ucrainean


Știrile Zilei