20:58 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
164 0 0

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat un ordin cu privire la desfășurarea învățământului superior în perioada următoare.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Susținerea examenului și a tezei de licență pentru încheierea anului universitar 2019-2020 se va face în regim online, în baza unei metodologii aprobate de către senatul universitar.

Un ordin cu privire la măsurile de funcționare a instituțiilor de învățământ superior în perioada riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 a fost aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. În document se menționează că revenirea studenților în cadrul instituțiilor de învățământ superior în semestrul II al anului universitar 2019-2020 nu se recomandă.

Se propune însă organizarea sesiunilor de examene în sistem online. Universitățile urmează să stabilească și să comunice modul de desfășurarea a acestora în condiții de siguranță pentru studenți și profesori.

Cu referire la admiterea în învățământul superior, Ministerul Educației recomandă depunerea dosarelor tot în regim on-line, utilizând softuri sau instrumente TIC. Prima etapă de depunere a dosarelor online, precum și perioada de depunere a dosarelor în original urmează să fie stabilită de minister în cel mai scurt timp.

În ordinul aprobat de MECC, cu privire la măsurile de funcționare a instituțiilor de învățământ superior în perioada riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, un capitol este rezervat desfășurării studiilor în anul universitar 2020-2021. Astfel, în funcție de situația epidemiologică, instituțiile vor trebui să-și elaboreze un plan de restartare a activităților științifico-didactice cu încurajarea învățării mixte.

„Situația epidemiologică va impune în continuare instituțiilor să respecte anumite măsuri noi, inclusiv de protecție zilnică împotriva COVID-19 pentru tot personalul și pentru studenți precum curățarea frecventă a spațiilor în campus, reguli igienico-sanitare clare pentru studenți și cadre didactice, în special pentru acei care prezintă simptome de răceală, gripă sau COVID-19”, este precizat în ordinul ministerului.

Pentru studenții internaționali instituțiile de învățământ superior vor stabili cerințe pentru sosirea timpurie și de autoizolare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
licență, teză, Universitate


Știrile Zilei