19:02 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
29 0 0

De Ziua Mondială a Metrologiei, sărbătorită anual pe 20 mai, ministrul Sergiu Railean i-a felicitat pe specialiștii din domeniu, evidențiind importanța științei măsurării pentru societate.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Cu prilejul Zilei Mondiale a Metrologiei, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a întreprins o vizită de lucru la Institutul Național de Metrologie (INM).

Ministrul a abordat mai multe subiecte în discuția cu angajații, printre care activitatea INM pe durata stării de urgență în sănătatea publică, măsurile de protecție a angajaților, dificultățile curente, regimul de prestare a serviciilor pentru agenții economici în contextul actual etc., a informat Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

Ministrul le-a adresat felicitări angajaților din domeniul metrologiei, evidențiind importanța științei măsurării pentru societate.

„Fără metrologie nu am fi avut comerț, industrii, medicină, tehnologii, infrastructură și tot ceea ce numim progres. Și asta pentru că la baza oricărui proces tehnologic stau măsurările, de corectitudinea și exactitatea cărora depinde calitatea și conformitatea produselor sau a serviciilor”, a menționat Sergiu Railean.

Potrivit directorului INM, Anatolie Melenciuc, institutul administrează baza națională de etaloane, care este una din cele mai moderne din regiune. Această activitate presupune realizarea continuă a exercițiilor de măsurare, acumulare și examinare a rezultatelor, interpretarea lor și perfecționarea tehnicilor de măsurare. Actualmente, Republica Moldova dispune de 18 etaloane naționale recunoscute la nivel european, care sunt deținute de către INM. Anual, institutul efectuează circa 3.500 de etalonări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

BNM menține neschimbată rata de bază și anunță că recolta din 2020 va fi slabă  
Tagurile:
specialisti, ministru, Metrologie


Știrile Zilei