22:53 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
82 0 0

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi proiectul cu privire la Programul Național de Siguranță a Zborurilor.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Programul Național de Siguranță a Zborurilor, elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Programul va contribui la o mai bună gestionare și menținere a unui nivel înalt de siguranță în aviația civilă.

De asemenea, documentul stabilește cadrul de reglementare necesar pentru identificarea și monitorizarea continuă a pericolelor și riscurilor ce atentează la siguranța aviației civile.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, documentul derivă din Planul European de Siguranță, prin care este stabilit și monitorizat nivelul acceptabil de siguranță în aviația civilă din Republica Moldova.

„Acest Plan pune baza siguranței în aeronautica civilă națională. Documentul reflectă o serie de acțiuni privind procedurile de interacțiune dintre industria aeronautică și autoritățile statului, inclusiv prin instituirea comitetelor de diferite nivele pentru îmbunătățirea siguranței zborurilor. Este un document de importanță majoră, implementarea căruia a fost solicitată de organizațiile internaționale din domeniu”, a spus Sergiu Railean.

Planul național de siguranță a aviației civile contribuie la realizarea Planului internațional și a celui european pentru siguranța aviației prin preluarea riscurilor şi a acțiunilor aferente identificate la nivel european cu relevanță pentru aviația civilă din Republica Moldova. Planul este dezvoltat pentru o perioadă de monitorizare a nivelului acceptabil de performanță a siguranței de 36 de luni.

Proiectul a fost elaborat în contextul respectării prevederilor Convenției privind aviația civilă internațională, iar implementarea acestuia nu necesită alocarea resurselor financiare suplimentare de la bugetul de stat. Responsabilitatea privind dezvoltarea, implementarea şi monitorizarea Programului îi revine directorului Autorității Aeronautice Civile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

”Avia Invest” îi datorează peste 22 de milioane de lei Autorității Aeronautice Civile
Tagurile:
zboruri, program, Proiect, guvern


Știrile Zilei