00:26 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
144 0 0

Cabinetul de Miniștri a analizat și aprobat în ședința de ieri un proiect care se referă la reabilitarea infrastructurii drumurilor.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Proiectul de reabilitare a infrastructurii drumurilor naționale și locale, comunale și a străzilor a fost aprobat în ședința Guvernului.

Potrivit proiectului, în cadrul primului Program vor fi alocate 250 de milioane de lei pentru reparația a 86,3 kilometri de drumuri publice naționale. Iar pentru activitățile din cel de-al doilea Program s-a decis alocarea a 1,125 de miliarde de lei.

„Prin hotărârea Guvernului, acești bani au fost repartizați pentru fiecare localitate din Republica Moldova. Fiecare localitate a primit conform unui criteriu de formule foarte clare și transparente sumele care se cuvin. Începând de săptămâna viitoare, Ministerul Economiei și structurile din subordine vor lansa licitațiile pentru adjudecarea contractelor de reparație a acestor drumuri”, a declarat premierul Ion Chicu după ședința Cabinetului de Miniștri.

Prim-ministrul a mai spus că aceste sume au fost incluse în proiectul de rectificare a Bugetului de Stat, prezentat Parlamentului în aprilie al acestui an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

În Chișinău a început reparația străzilor: Iată ce artere vor fi reabilitate
Tagurile:
reparaţia drumurilor, drumuri nationale, drumuri bune, Drumuri locale


Știrile Zilei