00:38 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Un bărbat care era anunțat în căutare pentru trafic de persoane a fost reținut de oamenii legii. Acesta obliga oamenii să cerșească.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Un bărbat de 38 de ani, anunțat în căutare pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin cerșetorie, a fost arestat pentru 30 de zile.

Suspectul a fost anunțat în căutare de Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații al IGP la solicitarea PCCOCS, la începutul anului 2020.

În data de 18 mai, acesta a fost reținut la Chișinău. Bărbatul, originar din raionul Ialoveni, este suspectat de faptul că, în 2013, a recrutat două persoane pentru cerșetorie pe teritoriul Federație Ruse, promițându-le un venit de circa 300 de dolari pe lună.

Polițiștii și procurorii au stabilit că, ajunse la destinație, victimele, fiind amenințate cu aplicarea violenței fizice, au fost deposedate de actele de identitate și erau obligate să cerșească pe străzile orașului Bîcovo, regiunea Moscova din Federația Rusă. La sfârșitul zilei, banii colectați le erau luați. Dacă va fi găsit vinovat de instanța de către judecată, aceasta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Grupare criminală, destructurată de polițiști: Liderul grupării a fost reținut
Tagurile:
Persoane, trafic, politie, barbat


Știrile Zilei