04:59 14 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.27
  • USD17.89
  • RUB0.23
  • RON4.32
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
209 0 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat acțiuni de urmărire penală în sediul Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție este specificat că ”acțiunile au avut loc în cadrul cauzei penale pe faptul falsificării probelor, constrângerea de a face declarații de către persoana care constată infracţiunea, ofiţerul de urmărire penală, procuror, evenimente din perioada 2017-2018”.

Necesitatea efectuării acestor acțiuni de urmărire penală a avut drept scop acumularea probatoriului și stabilirii adevărului. Pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție.

Astfel, au fost ridicate calculatoare de serviciu și suporturile electronice în care erau stocate informații care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptei investigate. În rezultat, de la sediul instituțiilor vizate au fost ridicate patru calculatoare și informații pe șapte usb-uri.

Urmărirea penală este în plină desfășurare. Acțiunile persoanelor pretinse a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor, precum și a celor obținute în urma eventualelor probe acumulate astăzi, care vor putea sta la baza aprecierii acțiunilor persoanelor respective.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Procurorii efectuează percheziții la domiciliul lui Viorel Morari
Tagurile:
Procuratura Anticorupţie, prcheziții, CNA

Știrile Zilei