11:10 13 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.17
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
60 0 0

Tot mai multe persoane care s-au tratat de COVID-19 le oferă sprijin pacienților infectați cu coronavirus, care rămân în stare gravă.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Polițiștii de Frontieră vindecați de COVID-19 donează plasmă pentru pacienții aflați în stare critică.

Potrivit informațiilor oficiale, 30 de angajați ai IGPF au venit la punctele mobile de colectare a sângelui instalate cu suportul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

Printre cei care au acceptat să participe la această acțiune a fost și șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza, dar și adjunctul său, Valentin Fiodorov.

„Prin exemplul nostru, prin acțiunile noastre, dorim să sensibilizăm cetățenii Republicii Moldova să doneze pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Vă mulțumesc că ați acceptat să fiți donatori de plasmă pentru conaționalii noștri aflați în stare gravă, urmare a infectării cu COVID-19” a menționat Corneliu Groza.

Șeful Poliției de Frontieră a fost diagnosticat cu noul coronavirus la începutul lunii aprilie.

Acțiunea de astăzi de donare a plasmei sanguine, dar și a sângelui, s-a defășurat cu ocazia Zilei Polițistului de Frontieră European, marcată anual pe 25 mai.

De precizat este că plasma persoanelor tratate de infecția COVID-19 poate fi un medicament eficient în tratamentul pacienților în stare gravă și extrem de gravă. Această terapie se practică deja experimental în SUA, China, Italia, Germania și alte țări afectate de pandemie.

Metoda de tratament a fost reglementată în țara noastră pe 13 aprilie 2020. Astfel, pacienții primesc plasmă de la foștii bolnavi complet vindecați, pentru a dezvolta imunitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
coronavirus, plasme, COVID-19


Știrile Zilei