04:23 29 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.75
  • USD16.94
  • RUB0.22
  • RON4.05
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
206 0 0

Un copil de 6 ani din raionul Glodeni a răma fără două degete de la mâini, după ce fratele său mai mare i le-a tăiat din greșeală cu un topor. Poliția a fost alertată de către vecinii familiei.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Cazul a avut loc în satul Cobani, în timp ce copilul de 10 ani se juca împreună cu fratele său mai mic, în vârstă de 6 ani.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Glodeni, Eugenia Molceanov, a declarat pentru Sputnik Moldova că totul s-ar fi întâmplat după ce tatăl copiilor a tăiat lemne în fața porții, iar când a terminat lucrul, a decis să le ducă în curte. Între timp, băiatul de 10 ani a luat toporul și a vrut să lovească într-o bucată de lemn, însă în acel moment, s-a apropiat fratelui său, care a vrut să ia lemnul și să-l ducă în ogradă. Astfel, din greșeală, l-a lovit peste degete.  

Copilul a fost transportat de urgență la Spitalul Raional unde i-a fost acordat primul ajutor medical. Medicii au stabilit că trebuie amputate degetele 3 -4 de la mâna stângă. Minorul a fost transferat la Spitalul ”Valentin Ignatenco” din Capitală deoarece are nevoie de intervenție microchirurgicală.

”Familia dată este normală, se caracterizează pozitiv. Copii sunt crescuți doar de tata care nu consumă băuturi alcoolice și are comportament adecvat în societate și față de copiii săi. Acesta nu a fost anterior în vizorul poliției. Copilul cu vărsta de 10 ani se află în stare de șoc. Astăzi, acestuia îi va fi acordată consiliere psihologică”, a declarat Eugenia Molceanov, ofițera de presă al IP Glodeni.

Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele acestui incident. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Un copil de doi ani a murit, după ce a fost lovit de o mașină pe stradă
Tragedie cumplită în raionul Drochia: Un copil de opt ani a fost găsit mort lângă un râu
Tagurile:
poliție, degete, copil

Știrile Zilei