07:12 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
1658 0 0

Premierul Ion Chicu susține că, cel mai probabil, Paștele Blajinilor va fi celebrat în iunie, așa cum s-a anunțat anterior. O decizie în acest sens urmează să fie luată astăzi.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a participat la o emisiune de la postul de televiziune N4, unde a fost întrebat dacă va mai fi amânat sau chiar anulat Paștele Blajinilor. 

„Vom discuta la ședința Comisiei pentru Sănătate Publică. Am pregătit deja instrucțiuni ca să știe ce trebuie să facă persoanele, dacă vor să meargă la cimitir. (...) Vom ruga însă să meargă un singur om la cimitir, nu  toată familia. Nu vom amâna și nu vom interzice acest obicei, pentru că am permis serviciile divine în aer liber și asta e aproape că același lucru. Sunt aceste instrucțiuni, mâine vom discuta, dar cred că nu vom amâna încă o dată”, a declarat prim-ministrul. 

Amintim că sărbătoarea Paștele Blajinilor a fost amânată pentru 7 și 8 iunie din cauza răspândirii coronavirusului. Decizia a fost luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Mitropolitul Vladimir: Cum se pot apăra creștinii moldoveni de coronavirus
Tagurile:
Ion Chicu, Paștele Blajinilor


Știrile Zilei