18:50 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
767 0 0

Astăzi este ultima zi când mai pot fi depuse declarațiile pe venit. Cei care vor întârzia vor fi amendați.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Cei care încă n-au reușit să-și declare veniturile mai au la dispoziție câteva ore pentru a o face. Astăzi este ultima zi de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice.

Serviciul Fiscal de Stat a extins graficul de lucru de la ora 07:30 până la 19:00. Cei care nu vor reuşi să achite impozitul pe venit riscă amenzi pentru fiecare zi de întârziere. Impozitul pe venit pentru persoanele fizice constituie 12 la sută din venitul anual impozabil.

Declarația cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă atât online, cât și la ghișeu. Astfel, contribuabilii care deţin semnătură electronică pot face acest lucru în format electronic, prin intermediul serviciului "Declarație electronică", iar ceilalţi o pot depune pe suport de hârtie, la orice direcție de deservire fiscală.

De asemenea, la depunerea documentului, persoanele fizice pot direcţiona două la sută din suma impozitului pe venit către ONG-uri, asociaţii obşteşti, precum şi fundaţii de binefacere. Amintim că termenul limită a fost extins din cauza stării de urgență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Anunț important de la Fisc: Ce trebuie să reușești până pe 29 mai
Tagurile:
venit, declaratie


Știrile Zilei