17:29 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (841)
112 0 0

Autoritățile au răspuns părinților care au lansat o petiție cu cererea de a fi redeschise grădinițele în această perioadă. Șeful ANSP a declarat că este prea devreme, iar copiii ar putea să se infecteze cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. În urma cazului tragic care s-a produs la Hâncești, unde un copil de șase ani a fost găsit fără suflare în toaleta din curtea case, mai mulți părinți au inițat o petiție în care cer autorităților să fie redeschise grădinițele motivând că sunt la serviciu și nu au cu cine lăsa copiii acasă. Șeful ANSP le-a răspuns la această solicitare.

”Vom ține cont de evoluția procesului epidemiologic, în primul rând. Am avut o ședință în această săptămână și am dezbătut subiectul privind deschiderea grădinițelor. Azi este cert că redeschiderea grădinițelor este prematură, iar asta vine de la tendința procesului epidemic, înregistrarea numărului de cazuri, indicatorii de incidență: mortalitate, fatalitate și a cazurilor grave. Părinții - să înțeleagă un lucru: este primt să fim criticați, dar dacă vom relua activitatea grădinițelor și acolo vom introduce caz de infecție, asta nu o să ne o ierte nimeni, în primul rând, părinții care azi insistă să se redeschidă grădinițele”, a declarat Nicolae Furtună, șeful ANSP. 

Nicolae Furtună a mai spus că aceste instituții preșcolare, care au un risc sporit de infectare cu COVID-19, se vor redeschide atunci când numărul cazurilor de coronavirus va scădea.

”Trebuie să avem destulă maturitate și responsbailitate. Ca și părinte trebuie să-mi asum responsbailitatea că, ducând un copil  pe fundalul creșterii numărului de cazuri, eu risc ca copilul meu să se infecteze și atunci trebuie să-mia sum de o potrivă responsbailitatea cu autoritățile competente”, a mai spus șeful ANSP. 

Amintim că un copil de 6 ani din Hâncești, care a fost căutat cu disperare două zile la rând, a fost găsit ieri fără suflare în toaleta din curtea casei. Băiatul a dispărut în timp ce părinții se aflau la serviciu, iar el era acasă cu alți doi frați mai mari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (841)

Tematic

De la grădiniță la spital: ANSP despre intoxicația copiilor de la Băcioi
Unde puteți da copiii la grădiniță în Chișinău, începând cu această toamnă
Tagurile:
grădinițe, COVID-19


Știrile Zilei