17:32 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
81 0 0

Un bărbat a intrat într-o casă și a furat tot ce i-a căzut sub mână. Ceasuri, bijuterii din aur, genți și haine.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Un bărbat de 31 de ani din Chișinău a fost reținut polițiști. Oamenii legii au fost alertați de proprietara unui apartament în vârstă de 30 de ani. Aceasta le-a spus oamenilor legii că din locuință i-au fost furate mai multe bunuri materiale. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

La locul faptei femeia a comunicat polițiștilor că a lipsit de acasă, iar când s-a întors a observat că lipsesc mai multe bunuri materiale. Individul a furat haine, bijuterii și cosmetică, cauzând proprietarei un prejudiciu în sumă de 139 000 de lei. În urma cercetării la fața locului, forțele de ordine au stabilit că suspectul a pătruns în locuința de pe strada Mihai Eminescu prin deteriorarea lacătului.

În urma măsurilor speciale de investigații întreprinse de ofițerii de investigație a inspectoratului Centru, bărbatul a fost reținut și escortat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale suspectul și-a recunoscut vinovăția comunicând că a comis infracțiunea din lipsă de bani. O parte din bunurile sustrase le-au vândut, iar o parte din bunuri au fost depistate de forțele de ordine la individ acasă.

De menționat că bărbatul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt, infracțiune care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Hoț de telefoane mobile, reținut în Capitală: Video


Știrile Zilei