16:11 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
135 0 0

La Piața Centrală din Chișinău au loc lucrări înainte de redeschiderea întreprinderii. Iată ce fac administratorii halelor.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Lucrările de igienizare, dezinfecție sunt în toi la Piața Centrală, care urmează să se redeschidă luni. Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Înainte de redeschidere, directorul general și adjunctul ANSA au inspectat piața pentru a verifica dacă se iau în calcul măsurile stabilite de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică și nivelul de pregătire pentru funcționare din data de 1 iunie.

„Bineînțeles că mai este de lucru. Administratorii acestor hale sunt în plină fază de îndeplinire acelor măsuri. Totodată, suntem aici pentru a vedea cum vor fi în stare acești administratori să monitorizeze persoanele care vor comercializa produsele, cât și cele care vor cumăra produsele din piață”, a declarat Vladislav Cotici.

Potrivit celor doi funcționari, gradul de pregătire pentru redeschidere nu este excelent, dar satisfăcător. Mai mult, directorul general și adjunctul ANSA spun că, dacă măsurile stipulate în decizia Comisiei nu vor fi îndeplinite, Agenția își rezervă dreptul de a retrage autorizațiile de funcționare și nu va fi posibilă activitatea agenților.

Următoarea inspecție a ANSA va avea loc luni, pe 1 iunie, în ziua în care Piața Centrală își va relua activitatea.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a cerut să fie amenajate ieșiri și intrări separate pentru cumpărători, iar comercianții vor fi obligați să poarte echipament de protecție. Locurile de comerț din piețe vor fi amenajate cu respectarea distanței de doi metri între ele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Dezinfectanți, dezinfectare, lucrări de reparație, Piața Centrală


Știrile Zilei