14:37 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
27410

Procuratura Anticorupție anunță despre aplicarea sechestrului pe mai multe bunuri care îi aparțin fostului lider democrat Vlad Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Procuratura Anticorupție a înaintat la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana șase demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunurile ale lui Vladimir Plahotniuc.

Procuratura Generală informează că magistrații au admis astăzi doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori. Astfel, a fost dispusă aplicarea sechestrului pe 10 imobile și anume pe 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova. Valoarea estimativă a acestora se ridică la aproximativ 33 de milioane de lei.

„Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, a 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și a 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de euro, au fost respinse”, se precizează în comunicatul Procuraturii.

Instituția mai informează că lista de proprietăți a fost identificată de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care a stabilit că, deși toate sunt înregistrate pe persoane terțe, beneficiar efectiv al acestora este cetățeanul Vladimir Plahotniuc. Procuratura va contesta hotărârea instanței de judecată și va insista pe sechestrarea tuturor bunurilor mobile și imobile ale cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Plahotniuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Vladimir Plahotniuc, bunuri imobile, Sechestru


Știrile Zilei