00:23 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
48910

Este posibil să luăm coronavirusul prin alimente? Iată ce spune un microbiolog rus, care lămureşte dacă poate fi păstrat virusul în interiorul alimentelor şi când există riscul să ne infectăm.

BUCUREŞTI, 31 mai – Sputnik, Doina Crainic. Un microbiolog lămureşte că nu există dovezi potrivit cărora virusul s-ar păstra în interiorul unui aliment. Totuşi, dacă o persoană bolnavă a atins acest aliment sau punga care îl conține înainte de a v-o înmâna, este posibil să vă infectaţi.

Astfel, vă puteţi infecta cu coronavirus prin alimente doar dacă acestea au fost atinse de o persoană infectată, a declarat microbiologul Evgueni Plissouv, la canalul TV rusesc Zvezda.

El a explicat dacă contaminarea poate avea loc prin produse ambalate vândute în magazine.

„Nu sunt dovezi că virusul se poate păstra în interiorul unui aliment și apoi să vă infecteze. Cu siguranță, puteţi să vă infectaţi prin alimente, dacă o persoană infectată tușește în mâna cu care vă oferă pachetul în interiorul căruia se află mâncarea sau dacă tuşeşte peste alimente, iar apoi atingeți acel aliment și apoi fața. În acest caz, da - contaminarea este posibilă”, a explicat expertul, citat de Sputnik France. 

Potrivit cifrelor OMS, până astăzi peste 5,5 milioane de persoane au fost infectate cu noul virus la nivel mondial. Numărul morților este estimat la peste 350.000.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cât timp rezistă coronavirusul pe diverse suprafețe
Tagurile:
coronavirus, alimente


Știrile Zilei