21:51 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
75 de ani de la Marea Victorie (87)
20721

Președintele Igor Dodon a acceptat invitația părții ruse de a participa la sărbătorile dedicate Zilei Victoriei în al doilea război mondial.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Militarii moldoveni vor participa la parada prilejuită de cea de-a 75-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, care este programată pentru 24 iunie, la Moscova.

Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu.

„Da, militarii moldoveni vor participa la paradă”, a declarat sursa.

În Rusia, evenimentele de amploare dedicate celei de-a 75-a aniversări a Victoriei au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

Președintele rus, Vladimir Putin, a propus organizarea unei paradele de Ziua Victoriei pe 24 iunie, iar acțiunea „Regimentul Nemuritor” - pe 26 iulie.

Președintele Igor Dodon a declarat că a primit o invitație din partea președintelui Federației Ruse de a participa la evenimentele dedicate Zilei Victoriei.

Igor Dodon a declarat că, în opinia sa, este corect să meargă la Moscova pentru a participa la aceste evenimente, pentru că cine nu respectă trecutul nu are parte de viitor.

Întrebat dacă va fi nevoit să se autoizoleze timp de 14 zile, după revenirea din Rusia, președintele Dodon a spus că, din câte cunoaște, funcționarii nu trebuie să se autoizoleze timp de două săptămâni, dar că va clarifica ulterior acest aspect. De asemenea, șeful statului nu a fost în măsură să precizeze ce cheltuieli va necesita deplasarea sa la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (87)

Tematic

Vladimir Putin salută parada Regimentului Prezidențial de Ziua Victoriei
Tagurile:
Ziua Victoriei, militarii moldoveni


Știrile Zilei