17:49 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
916420

Peremierul Ion Chicu cere ca Piața Centrală din Capitală să fie din nou închisă întrucât oamenii nu respectă regulile impuse de autorități.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Premierul, Ion Chicu, a declarat în debutul ședinței de astăzi că Piața Centrală din Capitală ar putea fi închisă din nou, întrucât oamenii nu respectă normele impuse de autorități în combarerea coronavirusului. Acesta a precizat că oamenii se îmbulzesc să cumpere pomene pentru Paștele Blajinilor. 

”Începând cu 1 iunie s-au redeschis și piețele în Chișinău și Bălți. Mă uit la Piața Centrală din Chișinău: Parcă nici nu a fost pandemie parcă nimeni nu a auzit de virus. Toți cumpără cănuți și străchinele pentru Blajini. Stimați colegi, pregătiți, vă rog, proiectul decizilei Comisiei Exraordinare de Sănătate Publică de închidere a Pieței Centrale din Chișinău”, a precizat Ion Chicu. 

Premierul a oferit aministrației Pieței Centrale trei zile la dispoziție pentru a nu admite încălcările normelor impus de autorități în lupta cu COVID-19. 

”Vom examina acest proiect la următoarea ședință a comisiei și în cazul în care în următoarele trei zile administrația Pieței Centrale din Chișnău nu asigură respectarea acestor reguli vom aproba implimentarea acelui proiect”, a precizat Ion Chicu. 

Amintim că în data de 1 iunie autoritățile au permis ca Piața Centrală din Chișinău să fie redeschisă, dar să fie respectate toate normele de prevenire a infecției cu COVID-19: oamenii să poarte mănuși și măști și să respecte distanța socială. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Piața Centrală și-a reluat activitatea: Condițiile în care oamenii au făcut cumpărături
Tagurile:
Ion Chicu, ultima ora


Știrile Zilei