02:46 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
223 0 0

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a inspectat două unități ale Armatei Naționale dislocate la Băcioi - Baza de mentenanță și Batalionul 1 al Regimentului Rachete Antiaeriene.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Cel mai importantă neajuns pe care l-a constatat ministrul Alexandru Pînzari la Baza de mentenanță a Armatei Naționale, dislocată la Băcioi, este lipsa personalului specializat în reparaţia şi recondiţionarea tehnicii. În special, este nevoie de tehnicieni.

Ministrul Apărării a spus că el și colegii din Marele Stat Major vor analiza situaţia la cel mai înalt nivel şi vor întreprinde măsuri pentru a soluţiona această și alte probleme existente în unitate.

În vizita sa din 4 iunie, Alexandru Pînzari a fost însoțit de comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Ministrul Alexandru Pînzari inspectează unități ale Armatei Naționale
Ministrul Alexandru Pînzari inspectează unități ale Armatei Naționale

Ei s-au documentat cu activitatea Bazei de mentenanţă şi au verificat procesul de reparaţie şi reutilare a tehnicii militare din secţiile de producere şi încăperile pentru recondiţionarea maşinilor de luptă. 

Oficialii militari au discutat cu efectivul, s-au familiarizat cu infrastructura unității, tehnica ce urmează a fi restabilită, dar și cu condițiile de serviciu ale militarilor.

De asemenea, Alexandru Pînzari și Igor Gorgan au vizitat Batalionul 1 al Regimentului Rachete Antiaeriene, dislocat la Băcioi, unde s-au familiarizat cu condiţiile de activitate şi de trai ale militarilor în termen şi prin contract.

Oficialii s-au documentat cu starea tehnicii și armamentului din dotare, au inspectat statul major al Batalionului 1, parcul auto, cantina şi cazarma.

În final, ministrul a apreciat că militarii din cele două unități respectă regulile impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19 și își onorează și obligațiile de serviciu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

La 101 ani: Veteranul Ignat Săndulescu a fost medaliat de ministrul Pînzari - Foto
Angajați de la Spitalul Militar Central au fost decorați de ministrul Apărării – Video
Echipamentul unui pacificator moldovean: Din ce constă și cât cântărește – Video
Tagurile:
neajunsuri, Armata, ministrul Apărării


Știrile Zilei