12:33 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
10610

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Duminica Mare sau Rusaliile. Sărbătoarea e cunoscută şi sub numele de Coborârea Sfântului Duh.

CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Duminica Mare sau Rusaliile. Sărbătoarea e cunoscută şi sub numele de Coborârea Sfântului Duh.

Enoriaşii merg la biserică unde sunt oficiate slujbe precum cea din ziua de Paşte. În această zi, oamenii îşi împodobesc gospodăriile cu flori şi ramuri verzi.

În biblie, coborârea Duhului Sfânt este descrisă ca o limbă de foc despicată care i-a învăluit pe cei 12 apostoli ai lui Iisus, oferindu-le darul de a vorbi în limbi diferite, necunoscute de ei până atunci.

Astfel, apostolii au avut posibilitatea de a propovădui credinţa în toate colţurile lumii. De Duminica Mare, credincioşii îngenunchează pe iarbă şi frunze de tei, care sunt apoi binecuvântate.

Oamenii îşi pun crenguţe de tei şi nuc la porţi, uşi, geamuri, ca să le aducă bunăstare şi sănătate. Se spune ca acestea au puteri miraculoase, au darul de a vindeca şi de a apăra oamenii de rele. Ramurile se ţin în case până la Sânziene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cum se vor desfășura slujbele în biserică: Sunt mai multe reguli care trebuie știute
Tagurile:
ortodocși, creștini


Știrile Zilei