16:00 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
90 0 0

Geniștii Armatei Naționale au găsit și lichidat peste 800 de obiecte explozive de diferit calibru, după ce au cercetat 27 de hectare de pădure din apropierea localității Bălțați din raionul Ialoveni.

CHIȘINĂU, 7 iun - Sputnik. Misiunea are loc după ce doi copii au fost grav răniți, în aprilie curent, în urma exploziei unui obuz găsit în regiune. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Apărării, militarii urmează să cerceteze alte 19 hectare, pentru distrugerea tuturor munițiilor rămase în sol.

În semn de apreciere a profesionalismului în îndeplinirea misiunilor, dar și pentru eforturile depuse în cadrul deminărilor de la Bălțați, șeful de la Apărare, Alexandru Pînzari, a decorat un grup de geniști cu medalia „Bărbăție și Curaj” a Armatei Naționale, diplome și a conferit grade militare.

Amintim că doi copii, de 13 și 14 ani, locuitori ai satului Bălțați, raionul Ialoveni, au fost grav răniți în seara zilei de 21 aprilie curent, în urma unei explozii. Serviciul tehnico-explozibil specializat a stabilit că obuzul este produs în Germania și este posibil să se fi aflat acolo din timpul celui de-al doilea Războiul Mondial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Încă 34 de proiectile au fost lichidate de geniști în satul Bălțați: Video
Tagurile:
Ialoveni, explozibil, geniști


Știrile Zilei