07:45 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
61 0 0

Străzile din Capitală aflate în reparație vor putea fi mai ușor ocolite de șoferi și pietoni. Primarul Ion Ceban anunță că a fost lansată o aplicație online accesibilă pentru toată lumea.

CHIȘINĂU, 8 iun. - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost lansată o hartă interactivă cu locaţiile unde se desfăşoară lucrări de reparaţie pe străzile din municipiul Chișinău. 

Harta interactivă a străzilor aflate în reparație
Harta interactivă a străzilor aflate în reparație

Aplicația informează cetățenii și despre trotuarele care se află în reparație, dar şi adresele unde este aplicat marcajul rutier.

Site-ul mai conține informații despre volumul lucrărilor, data începerii şi a finalizării, dar și responsabilul care execută reabilitarea. Fiecare adresă este însoțită şi de poze. La încheierea lucrărilor, pentru fiecare proiect vor fi indicate şi costurile. Platforma online poate fi accesată şi de pe telefonul mobil. Edilul-șef al Capitalei susține că informațiile vor fi permanent actualizate.

În prezent, Primăria Chişinău dispune de încă două platforme online: hartă digitală cu zonele de răspândire a ambroziei pe teritoriul Capitalei şi locațiile grupurilor sanitare în zonele de parc.

Acum, se lucrează la harta care va cuprinde construcţiile problematice din Capitală şi o platformă online unde vor fi incluse intersecțiile în care se produc cele mai multe accidente rutiere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Benzi destinate transportului public și cicliștilor: Pe ce străzi va fi aplicat marcajul
Tot mai puțini oameni pe străzi - Chișinăul în timpul stării de urgență
Tagurile:
străzi, Chișinău


Știrile Zilei