18:08 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
186 0 0

Cabinetul de Miniștri a aprobat un proiect de lege cu privire la depistarea și prevenirea problemelor în procesul emigrațional.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Emigrarea iregulară ar putea fi contracarată, iar activitatea agențiiilor de recrutare va fi strict monitorizată. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat în ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri.

Astfel, agenţiile care asigură medierea de plasare în câmpul muncii peste hotare nu vor mai putea percepe taxe ilicite pentru procesul de recrutare a cetățenilor Republicii Moldova și nu vor mai putea desfășura activitatea în lipsa licenței sau în baza licenței eliberate în alt scop. De asemenea, proiectul prevede că agențiile vor fi obligate să plaseze cetățenii țării în condiții favorabile și la angajatori verificați.

Scopul proiectului de lege este soluționarea problemelor în procesul de emigrare, precum exploatarea prin muncă, nerespectarea drepturilor fundamentale în procesul de intermediere în vederea plasării în câmpul muncii peste hotare.

În același timp, prin prezentul proiect se dorește introducerea unor noi concepte, precum desfășurarea activității de muncă în calitate de auto-angajat, dar și recunoașterea unor altor tipuri de relații de muncă prezente actualmente pe plan internațional. Recunoașterea acestor tipuri sau modalități de desfășurare a activităților de muncă va contribui la sporirea migrației legale sau la documentarea corespunzătoare a cetățenilor Republicii Moldova aflați la muncă peste hotare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
recrutare femei, Recrutare, agenții


Știrile Zilei