12:11 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (215)
94 0 0

Șeful Guvernului a remarcat că noile prevederi au fost aprobate pentru a completa setul de măsuri adoptat anterior pentru susținerea mediului de afaceri.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a extins pachetul de măsuri pentru susținerea businessului în condițiile crizei economice. O decizie în acest sens a fost luată la ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri. 

Potrivit vicepremierului, ministrului Finanțelor Serghei Pușcuța, în primul rând se propune extinderea categoriilor de beneficiari ai programelor de subvenționare a dobânzilor. Astfel, vor fi incluși în program și agenții economici care au luat bani cu împrumut de la organizații nebancare. 

„În al doilea rând, se propune majorarea sumei creditului pentru care se oferă subvenții pentru dobânzi. În al treilea rând, vor fi revizuite condițiile programului privind restituirea TVA-ului pentru simplificarea accesului la program”, a menționat Pușcuța. 

Potrivit oficialului, le va fi oferită posibilitatea agenților economici care doresc să participe la programul de subvenționare a dobânzilor de a prezenta cerere în fiecare zi calndaristică sau în timpul indicat de solicitant. 

„Pentru îmbunătățirea mecanismelor administrării fiscale a acestor subvenții se propune acordarea Serviciului Fiscal de Stat a competențelor pentru controlul corectitudinii efectuării plăților către întreprinderi necomerciale și organizații care au intrat în șomaj tehnic”, a mai spus vicepremierul.  

Statul este dispus să ofere subvenții pentru dobânzi până la sfârșitul anului 2020. Potrivit premierului Ion Chicu, aceste modificări sunt un sprijin suplimentar pentru agenți economici în condiții de criză. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (215)

Tematic

Sectorul HoReCa, din rău în mai rău: Declarație
Agenți economici din domeniul HoReCa au ieșit din nou în stradă - Video
Tagurile:
afaceri, Guvern, susținerea, măsuri


Știrile Zilei