20:57 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
17201

Scandal în Parlamentul Republicii Moldova. Opoziția insistă ca doi deputați să părăsească sala de ședințe a Legislativului.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Opoziția - fracțiunile PAS și Platforma DA - cer ca cei doi deputați testați anterior pozitiv la COVID-19, democratul Eugeniu Nichiforciuc și socialistul Vladimir Mîzdrenco, să părăsească sala plenului.

Parlamentarii din cele doi formațiuni spun că cei doi nu trebui e să fie prezenți la ședință pentru a nu pune în pericol sănătatea celorlalți deputați.

Mai mult, opoziția a avertizat că în cazul în care Nichiforciuc și Mîzdrenco nu se vor conforma protocolului național, care prevede ca pacienții care au fost testați negativ, după tratament, trebuie să respecte în continuare condițiile de carantină la domiciliu timp de încă două săptămâni, vor chema poliția.

De cealaltă parte, deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc a declarat că de la ultima testare, rezultatul căreia a fost negativ, au trecut 15 zile, astfel că de ieri nu mai este obligat să stea în autoizolare. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a menționat că Vladimir Mîzdrenco respectă întocmai recomandările specialiștilor.

Amintim, cei doi deputați au fost testați pozitiv la COVID-19. Din această cauză, ședințele Parlamentului au fost sistate, iar de astăzi deputații au revenit la muncă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, testat pozitiv la COVID-19: Cine este
Tagurile:
Deputați, COVID-19, ședința, ședința Parlamentului


Știrile Zilei