19:29 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
51 0 0

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă că aproape 39 de mii de beneficiari își pot ridica indemnizațiile pentru incapacitatea temporară de muncă de la prestatorii de servicii de plată.

CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă că 38 760 de beneficiari își pot ridica indemnizațiile pentru incapacitatea temporară de muncă de la prestatorii de servicii de plată. CNAS a efectuat transferul în valoare de 74,5 milioane de lei pentru achitarea acestei prestaţii sociale.

Pentru a primi banii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară. În prezent CNAS are încheiate contracte de colaborare cu FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Mobiasbanca și Banca Comercială Română.

În cazul în care beneficiarul de prestație socială nu este deţinător de card, indemnizaţia poate fi ridicată în orice oficiu poştal, indiferent de domiciliu.

Beneficiarii de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă pot afla la ce prestator de servicii de plată au fost transferaţi banii, accesând serviciul electronic "Statutul certificatului de concediu medical" de pe pagina-web a instituţiei, prin introducerea în câmpul respectiv a numărului certificatului medical.

Totodată, conform graficului stabilit, a fost efectuat transferul pentru plata următoarelor prestații sociale, cum ar fi: pensii, ajutor social și ajutor în perioada rece a anului, alocaţii de stat pentru merite deosebite, alocaţii lunare de stat, compensaţii băneşti lunare în schimbul asigurării cu produse alimentare, compensaţii pentru participanţii la lichidarea avariei de la Cernobîl.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Când vor primi banii beneficiarii de prestații sociale: Anunțul CNAS
Tagurile:
CNAS


Știrile Zilei