14:27 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
47 0 0

Parlamentul a adoptat astăzi proiectul care prevede măsuri mai stricte de protecție a victimelor violenței în familie.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări electronice pe care o vor purta la mână sau picior. Un proiect în acest sens a fost votat de deputații Parlamentului Republicii Moldova în două lecturi.

Monitorizarea electronică se va face imediat după pronunţarea de către judecător a ordonanţei de protecţie a victimei, cu aplicarea măsurilor de protecţie reglementate de lege.

Totodată, agresorul va fi obligat să părăsească temporar locuinţa comună ori să stea departe de locuința victimei, indiferent de dreptul de proprietate asupra bunurilor.

De asemenea, agresorii vor trebui să stea departe de victimă, la o distanţă ce îi asigură acesteia securitatea, excluzând orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau alt mod.

În acelaşi timp, agresorului îi va fi interzis să se apropie de locul de muncă al victimei, cel de studii al copiilor și alte locuri determinate pe care persoana protejată le frecventează.

Noile reglementări vor intra în vigoare la expirarea termenului de 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Agresori, căutați de Poliție. Au fost surprinși de camerele de supraveghere
Premieră pentru Moldova. Tot mai multe moldovence își denunță soții agresori
Tagurile:
violență domestică, violență în familie, agresor


Știrile Zilei