05:32 09 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.27
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
74 0 0

Accidentele rutiere rămân la ordinea zilei în Capitală. În doar 48 de ore în Chișinău s-au produs 93 de coliziuni, unele soldate cu pagube materiale, iar altele i-au costat pe șoferi și pasageri sănătatea.

CHIȘINĂU, 11 iun. - Sputnik. Timp de 48 de ore în Chișinău s-au produs 93 de coliziuni, dintre care 84 soldate cu pagube materiale, 9 accidente în care 10 persoane au fost traumatizate, un accident în care șoferul a fugit de la fața locului, iar altul în care conducătorul auto a urcat în stare de ebrietate la volan.

În cazul șoferului beat, polițiștii au fost sesizați să documenteze un accident produs pe șoseaua Muncești, după ce două mașini s-au ciocnit. 

În urma impactului, nimeni nu a avut de pătimit, însă șoferii au fost supuși testului alcoolscopic, care a arătat că unul dintre conducătorii auto, în vârstă de 25 de ani, era în stare de ebrietate, având în aerul expirat 0,95 mg/l.

Și pe strada Alecu Russo a avut loc un accident rutier noaptea trecută.

 Un taximetru condus de un bărbat în vârstă de 57 de ani a staționat regulamentar pe marginea drumului, când a fost lovit din spate de către un automobil Skoda. În urma impactului, șoferul vinovat de producerea accidentului și-a părăsit mașina și a fugit de la fața locului.

Taximetristul a fost preluat de către o ambulanță la spital, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Polițiștii întreprind toate măsurile pentru identificarea șoferului. 

În acest context, poliția le recomandă șoferilor să țină cont de mai multe reguli: 

  • Să nu se urce băuți la volan pentru a nu pune în pericol viața celor din jur.
  • Să evite manevrele riscante și depășirile neregulamentare.
  • Să fie prudenți în trafic.
  • Să să se asigure înainte de a schimba direcția sau banda de circulație.
  • Să reducă viteza în locurile semnalate de indicatoarele rutiere, în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea intersecţiilor sau la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.

Șoferii vinovați de producerea accidentelor sunt amendați conform legii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Accidente pe drumurile din Moldova: Situația în 2020
Statistica de weekend: 39 de accidente rutiere și 8 persoane traumatizate: Foto
Tagurile:
Poliție, accidente


Știrile Zilei