18:52 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
108 0 0

Examenele de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică în anul de studii 2019-2020 au fost anulate.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Parlamentul a votat pentru anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică din acest an. Măsura a fost propusă de Guvern și este luată în contextul pandemiei de coronavirus.

Se va elibera certificatul de calificare pentru elevii care finalizează în acest an programe de formare profesională tehnică secundară cu medii de promovare a disciplinelor, modulelor, stagiilor de practică mai mari sau egale cu „5” (cinci).

Media generală va fi calculată conform formulei: media generală = media de promovare a disciplinelor, modulelor de profil *0.3 + media de promovare a stagiilor de practică * 0.7, cu două zecimale, fără rotunjire.

De asemenea, se va elibera diploma de studii profesionale pentru elevii care finalizează în acest an programe de formare profesională tehnică postsecundare și postsecundare nonterțiare cu medii de promovare a unităților de curs, stagiilor de practică mai mari sau egale cu „5” (cinci), cu calcularea mediei generale conform formulei: media generală = media de promovare a unităților de curs fundamentale și de specialitate *0.4 + media de promovare a stagiilor de practică * 0.6, cu două zecimale, fără rotunjire.

Proiectul a fost elaborat prin derogare de la Codul educației al Republicii Moldova, în vederea prevenirii riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 și în scopul asigurării securității, protecției vieții și sănătății absolvenților programelor de formare profesională tehnică.  Acesta va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Rezultate BAC 2019: Când vor fi anunțate notele la examen
Tagurile:
anulare, Parlament


Știrile Zilei