18:47 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
149 0 0

Mai multe controale inopinate în cadrul unor unități economici au scos la iveală un șir de nereguli.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Mai multe unități economice au fost suspuse verificărilor în ultimele zile. Din totalul de 281 de entități supuse controlului, până acum a fost suspendată activitatea a 23 dintre ele. Este vorba de nouă frizerii, șapte farmacii și alte șase unități economice.

Precizarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de către șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

„Nu am fost înțeleși ce înseamnă măsuri de relaxare așa cum am tălmăcit noi”, a precizat Furtună.

În cadrul mai multor ședințe cu reprezentanții Ministerului Sănătății, cel al Economiei, Afacerilor Interne dar și a celor de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Agenția Națională pentru Transport Auto, s-a decis să fie pusă în aplicare verificări inopinate privind respectarea măsurilor ce țin de prevenirea infecției cu COVID-19 și sancționarea celor care admit încălcări.

Furtună spune că în ultimele zile au fost efectuate controale inopinate la obiectele de risc care și-au reluat activitatea. De asemenea, au fost aplicate opt amenzi. Autoritățile vor continua controalele, iar acolo unde vor fi depistate nereguli se va recurge la suspendări și amenzi, pentru că, potrivit lui Nicolae Furtună, „altfel, oamenii nu înțeleg”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
sistat activitatea, frizerii, farmacie


Știrile Zilei