22:22 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1351)
2099 0 0

Începând cu 15 iunie, Guvernul va relua mai multe măsuri care au fost anulate după 15 mai. Bugetarii vor munci în cicluri, pentru a evita aglomerația și, respectiv, răspândirea infecției COVID-19.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Bugetarii vor munci mai mult de acasă și vor veni în oficiu doar în cazul în care există necesitate stringentă. Pentru ultimii va fi organizată activitatea în cicluri, așa cum a fost înainte de 15 mai. 

Un proiect în acest sens a fost aprobat în ședința Guvernului din această seară, în vederea combaterii infecției COVID-19. Măsurile au fost necesare în contextul creșterii semnificative din ultima perioadă a numărului persoanelor infectate cu coronavirus. 

”Începând cu data de 15 iunie, conducătorii unităților bugetare din subordinea Guvernului să organizeze munca salariaților în cicluri cu durata de două săptămâni consecutive, ținând cont de următoarele particularități: atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității unității activitatea căruia necesită obligatoriu prezența la locul de muncă, excluderea prezenței și interacțiunii salariaților în două cicluri periodice consecutive. Organizarea muncii la distanță pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă”, a declarat ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța. 

Potrivit oficialului, aceste reguli de organizare a muncii nu sunt obligatorii pentru instituțiile medico-sanitare, serviciile de salvare, urgență, asistență socială, organele apărării naționale, ordinii publice, securității naționale, administrării veniturilor vamale și pentru administrația penitenciarelor. Munca în aceste instituții va fi efectuată la discreția conducătorilor, în funcție de necesitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1351)

Tematic

Strategia pentru dezvoltarea țării în următorii zece ani, aprobată de Guvern
Tagurile:
COVID-19, Bugetari

Știrile Zilei