20:21 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
268 0 0

Ploaia de ieri a bucurat locuitorii satelor în special. Pentru mulți însă bucuria nu a fost prea mare.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Ploaia din seara zilei de ieri a adus prejudicii în mai multe localități din țară, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Vântul puternic a smuls și a deteriorat circa 200 de metri pătrați de țiglă metalică de acoperișul școlii din localitatea Teșcureni, raionul Ungheni. Precipitațiile au afectat mai multe suprafețe de culturi agricole din raionul Ungheni. Potrivit primelor estimări ale Comisiilor pentru situații excepționale în Cetireni, raionul Ungheni ploaia a distrus șase hectare de livezi și semănături.

Și la Telenești precipitațiile au compromis mai multe terenuri agricole. Potrivit IGSU, vântul puternic a afectat acoperișul unei fabrici de vinuri din localitatea Sărătenii Vechi, iar în localitatea Chiștelnița raionul Telenești a fost necesară intervenția pompierilor. Aici salvatorii au fost alertați pentru a pompa apa din gospodăriile oamenilor.

În această dimineață, pompierii au reușit pomparea apei din șase gospodării afectate și mai urmează să intervină în alte 11 din aceiași localitate. În urma intemperiilor nici o persoană nu a avut de suferit. Prejudiciile urmează a fi estimate de Comisiile pentru situații excepționale care funcționează la fața locului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
cod galbe de ploi, consecintele ploii, ploile


Știrile Zilei