07:51 08 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.32
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
75 de ani de la Marea Victorie (87)
17201

Un grup de 75 de militari moldoveni din cadrul Gărzii de Onoare au plecat la Moscova pentru a participa la Parada Victoriei. Iată ce spune președintele Dodon.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. În această dimineață, la Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc ceremonia de detașare la Moscova a unui grup de militari din Compania Gărzii de Onoare. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon.

”Un contingent din 75 de militari ai acestei subdiviziuni de elită a Armatei Naționale va participa la parada militară care se va desfășura pe Piața Roșie, la 24 iunie curent, cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei asupra Germaniei naziste”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a precizat că l-a împuternicit pe generalul de divizie Victor Gaiciuc, consilierul prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională, secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, să le transmită militarilor noștri un mesaj de drum bun și un îndemn să prezinte cu demnitate țara noastră la Parada Victoriei, unde vor fi multe alte țări.

Președintele a precizat că buneii a 23 din cei 75 de militari au participat la luptele din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

”Participarea Moldovei la acțiunile festive semnifică nu doar o manifestare a solidarității cu țările cu care ne unește o istorie comună, dar și o conexiune directă dintre generații, păstrarea memoriei despre eroismul strămoșilor noștri. Sînt convins că ofițerii moldoveni vor demonstra o pregătire militară excelentă, muncă de echipă și disciplină strictă”, a mai spus Dodon.

Șeful statului a subliniat că Armata Națională este unul dintre cele mai importante atribute și piloni ai statului independent Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
75 de ani de la Marea Victorie (87)

Tematic

Veteranii de război, decorați cu prilejul aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie
Tagurile:
Dodon


Știrile Zilei